Uşak İl Koordinatörlüğü

TKDK’DAN UŞAK’A 41 KIRSAL YATIRIM


Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumu (TKDK) Uşak İl Koordinatörlüğünün sağladığı hibelerle kent ekonomisine kazandırılan 41 yatırım için, Uşak’ta toplu açılış programı düzenlendi.

Uşak Valisi Salim Demir, Yapağılar köyünde düzenlenen programda yaptığı konuşmada, muasır medeniyetler seviyesinin üstünde yer almak için tarım ve kırsal kalkınmanın muhakkak teşvik edilmesi gerektiğini söyledi.

Kalkınmanın, topyekûn bir hamle olarak en küçük yerlerden başlatılması gerektiğine işaret eden Demir, şöyle konuştu:

“Biz de şu anda onu yapıyoruz. Böyle yaptığımız zaman, nüfus şehirlere göç etmeyecek. Buralar da canlı kalacak. İnsanlarımızın ekmek ve iş kapısı olunca köyü, beldesi, ilçesi ve ili için üretmeye devam edecek. Büyükşehirlerdeki nüfus hareketlerinin olumsuzluklarından da ülkemizi korumuş olacağız. Bu, olmazsa olmaz bir kalkınma hamlesidir. İnsanlarımıza özgüven ve motivasyon sağlamalıyız. TKDK Uşak İl Koordinatörlüğü 15 Şubat 2012’de açıldı. O günden bugüne 320 adet yatırımcıyla sözleşme imzaladık. Dolayısıyla, yüzde 50-65 arasında hibelerle devletin bu kurumlara desteği var. Birçok sektörde ve KOBİ’lerde bu destekler var. Bundan amacımız, ülkemizin bir an önce kalkınması, gelişmesi ve istihdamda istemiş olduğumuz seviyelere ulaşabilmek. Biraz önce söylediğimiz 320 proje de 2 bin 359 kişiye istihdam sağlanmış, bunlar sadece çalışanlar. İşverenler hariç. Bu, çok önemli bir hamle, bunun devamını istiyoruz Uşak’ımız ve ülkemiz için. Marifet, iltifata tabidir. Bu, güzel teşvikleri, bu güzel kırsal kalkınma hamlesini yürütenlere şahsım ve Uşaklılar adına şükranlarımı arz ediyorum.”

TKDK Finansman Genel Koordinatörü Aksoy

TKDK Finansman Genel Koordinatörü Hakan Aksoy ise ülkenin tarım ve hayvancılığı destekleme bazında hibeleriyle birlikte, en genç devlet kamu kurumlarından biri olan TKDK’nın bir temsilcisi olarak Uşak’ta bulunmaktan çok mutlu olduğunu dile getirdi.

Uşak’ın TKDK tarafından destek verilen güzide illerden bir tanesi olduğunu belirten Aksoy, “Bölgemiz nazarında burada bulunduğumuz yatırım örneğinde de hep beraber yaşadığımız üzere, tarım, hayvancılık ve kırsal kalkınmada yatırımcımız, TKDK olarak bizler, sivil toplum kuruluşları ve tüm paydaşların bir arada olması gereken bir süreci beraber geçiriyoruz.” ifadelerini kullandı.

Bunların bir başarı hikayesi olduğunu aktaran Aksoy, Uşak’a pilot olarak model olan bu işletmelerin başarı hikayesinin geri planındaki Vali Demir başta olmak üzere, tüm kamu kurum ve kuruluşlarına teşekkür etti.

Protokol konuşmalarının ardından, toplam yatırım tutarı 16 milyon lira, hibe tutarı 9,5 milyon liralık 41 tesisin toplu açılış töreni gerçekleştirildi.

Programa, Uşak Vali Yardımcısı Ahmet Yılmaz, kamu kurumlarının müdürleri, sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri, girişimciler ve vatandaşlar katıldı.

Cimer