Uşak İl Koordinatörlüğü

BAŞBAKANIMIZ SAYIN BİNALİ YILDIRIM’IN TEŞRİFLERİYLE ERZİNCAN’DA KIRSAL KALKINMA PROJELERİNİN AÇILIŞI GERÇEKLEŞTİ


Başbakanımız Sayın Binali YILDIRIM, Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumu (TKDK) hibeleri ile hayata geçirilen Erzincan Beşkardeşler Besi Tesisi’nde gerçekleşen TKDK Kırsal Kalkınma Projesinin Açılış Töreninde yaptığı konuşmada Hükümet olarak hayvancılık ve tarımın gelişmesine büyük önem verdiklerini belirterek "Hükümet olarak 16 yıldır kalkınmamızın anahtarı olarak tarımı ve hayvancılığı gördük ve desteklerimizi de kendimize hedef olarak koyduk" dedi.

Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanımız Sayın Dr. Ahmet Eşref FAKIBABA, Milli Eğitim Bakanı Sayın İsmet YILMAZ, Sağlık Bakanı Sayın Ahmet DEMİRCAN, Erzincan Valisi Sayın Ali ARSLANTAŞ, TKDK Başkanı Sayın Hakan KALENDER, Belediye Başkanı Sayın Cemalettin BAŞSOY, TKDK Erzincan İl Koordinatörü Sayın Metin BEKTAŞ ve çok sayıda davetlinin de katıldığı törende konuşan Başbakanımız; Hükümet olarak toprağımızın zenginliklerinin ülkemizin geleceği olduğunu iyi bildiklerini bu yüzden hayvancılık ve tarımın gelişmesine büyük önem verdiklerini belirterek “Hükümet olarak 16 yıldır kalkınmamızın anahtarı olarak tarımı ve hayvancılığı gördük ve tarım ve hayvancılığa desteklerimizi de kendimize hedef olarak koyduk. Tarım ve hayvancılığa 15 milyar TL’lik destek sağlıyoruz. 4-5 milyar TL hayvancılığa 10 milyar TL de tarıma veriyoruz.  Hükümet olarak toprağımızın zenginliklerinin ülkemizin geleceği olduğunu iyi biliyoruz. Bu yüzden hayvancılık ve tarımın gelişmesi için büyük önem veriyoruz. 3.7 milyar dolar olan tarımsal ihracatımız 2017'de 17 milyar dolara çıktı. Bunu yaptığımızdan dolayı da Avrupa'da 2005'ten beri Türkiye tarım üretiminde 1 numara. Tüm bunları nasıl başardık? Çiftçilerimizle ve hayvancılıkla uğraşan vatandaşlarımızla başardık. Hep yanınızda olduk, olmaya da devam edeceğiz. Bugün burada TKDK’nın desteklediği 10 tesisi Erzincan’a kazandırıyoruz. Bu tesislerin arasında organik arıcılık tesisleri, makina parkları, büyükbaş besi tesisleri, organik tarım ve süt üretimi tesisleri, sera ve tıbbi aromatik bitki yetiştiriciliği gibi projeler yer alıyor.“ ifadelerini kullandı.

GIDA, TARIM VE HAYVANCILIK BAKANI DR. AHMET EŞREF FAKIBABA: “Kalkınma ve Büyüme Kırsalda Başlar.”

Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanımız Sayın Dr. Ahmet Eşref FAKIBABA; kalkınmanın ve büyümenin kırsalda başladığını ifade ederek şöyle konuştu: “Kırsal kalkınma olmadan şehirlerde kalkınma olamaz ve dolayısıyla ülke kalkınamaz. Verdiğimiz hibelerle kırsalda birçok kişinin hayatı değişiyor; kadınlarımız iş kuruyor, istihdama katkı sağlıyor, gençlerimiz kırsala dönmeye başlıyor. Dünyada kırsal kesimin başlıca geçim kaynaklarından birisi tarım ve hayvancılıktır. Bundan dolayı Hükümetlerimiz 2002 yılında 1.9 milyar olan tarımsal destekleri 2018’de 15 milyara çıkarmıştır yani artış 7.5 kattır.”

Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumu’nun verdiği hibelerin kırsal kalkınmadaki önemini vurgulayan Fakıbaba; “Üretenin ve üreticinin yanındayız, yanlarında da olmaya devam edeceğiz. TKDK hibeleriyle IPARD-II kapsamında Erzincan’a 10 proje kazandırıyoruz. Bu projelere toplam 10 milyon TL hibe sağlıyoruz. Bu projelerle Erzincan’a 20 milyon TL’lik yatırım kazandırıyor, 60 kişiye istihdam sağlıyoruz. 2018 sonunda Erzincan’a son 5 yılda TKDK tarafından toplamda 95 projeye 53 milyon TL hibe verilmiş olacak. Bu yatırımlarla 310 kişiye istihdam sağlanacak. Bizler Erzincan’ın bu hibelerden daha fazla faydalanması için çalışmaya devam edeceğiz. Bakanlık olarak kırsalda yaşam standartlarını yükseltmek, tarıma dayalı sanayi geliştirmek kısacası yerinde üretmek ve yerinde işlemek felsefesiyle çalışmalarımız artarak devam ediyor. Açılışını yaptığımız tesislerin üreticilerimize, ilimize, ülkemiz tarım ve hayvancılığına hayırlı ve bereketli olmasını diliyorum.” dedi.

10 TESİSİN AÇILIŞ TÖRENİ GERÇEKLEŞTİ

Konuşmaların ardından, TKDK tarafından desteklenen ve açılışı yapılan 1 tesise video konferans sistemiyle bağlanıldı. Ardından TKDK tarafından desteklenerek üretime geçen 10 yatırımın açılış töreni düzenlendi.

11 PROJE İÇİN TOPLAMDA 20 MİLYON TL YATIRIM

TKDK tarafından Erzincan’da desteklenen 11 projeye 20 milyon TL yatırıma karşılık 10 milyon TL hibe desteği sağlandı. Başbakanımız Sayın Binali YILDIRIM öncülüğünde Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanımız Sayın Dr. Ahmet Eşref FAKIBABA, Milli Eğitim Bakanı Sayın İsmet YILMAZ, Sağlık Bakanı Sayın Ahmet DEMİRCAN, Erzincan Valisi Sayın Ali ARSLANTAŞ, Erzincan Milletvekilleri, TKDK Başkanı Sayın Hakan KALENDER,  Belediye Başkanı Sayın Cemalettin BAŞSOY’un katılımlarıyla açılışları gerçekleşen bu projeler Kurumumuzun, Ülkemizin kırsal kalkınma hamlesi kapsamında destek verdiği projeler arasında yerlerini aldı.

Cimer