Uşak İl Koordinatörlüğü

BAŞKAN KALENDER BEREKET TV'YE KONUK OLDU


Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumu Başkanı Hakan Kalender, hafta içi her sabah Bereket Tv'de canlı olarak yayınlanan "Gündemin Bereketi" adlı programda Umut Özdil'in konuğu oldu.

19 Ocak Cuma günü (bugün) yayınlanan programda, Kurum Başkanı Kalender merak edilen sorulara yanıt verirken, tarım ve hayvancılık sektörlerine dair çarpıcı değerlendirmelerde bulundu.

21 Aralık 2017 tarihinde çıkılan IPARD II Programı 3. Çağrı ilanın yatırımcılar için önemli bir fırsat olduğuna değinen Kalender, "Geçmiş dönemde yaklaşık 11 bin projeye 3 milyarın üzerinde hibe sağladık. 60 bin kişilik bir istihdam ortaya koyduk. Bu sayede bir çok hayat değişti. Öncelikle gençler ve kadınlar bizim için öncelikli alanlarımızdan birisi oldu. Bu ülkeye kazandırdıklarımız rakamlarla ortadadır. İnsanlara baktığımızda başarı hikayeleri ile de ortadır." dedi.

Genç ve kadın yatırımcılara sağlanan pozitif ayrımcılığa dikkat çeken Kalender, yeni çağrı döneminde de bu pozitif ayrımın devam edeceğini vurguladı.

Seyircilerden gelen yoğun soruların da yanıtlandığı programın sonunda Başkan Kalender yatırımcıları desteklerden faydalanmak için il koordinatörlüklerine davet etti.

Cimer