Uşak İl Koordinatörlüğü

BAKAN FAKIBABA’DAN TKDK HİBELİ DONDURMA TESİSİ AÇILIŞI


Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Ahmet Eşref Fakıbaba, Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumunun (TKDK) hibesiyle Kahramanmaraş'ta kurulan dondurma üretim tesisinin açılışını gerçekleştirdi.

Fakıbaba, açılışta yaptığı konuşmada, tesis yatırımını yapan girişimciyi yürekten kutladığını söyledi.

Bakanlık olarak yatırımlara destek vermeye devam edeceklerini belirten Fakıbaba, "Bu hizmetleri Kahramanmaraş'a kazandıran Bakanlığımızın her kademesindeki çalışma arkadaşlarıma yürekten teşekkür ediyorum. Maraşlılar olarak en iyiyi ifade eden sizlersiniz. Sizleri kutluyorum, Allah hepinizden razı olsun." dedi.

‘"TKDK'ye teşekkür ediyorum, en tatlı açılışımıza vesile oldular"

Tesis sahibi Ahmet Davarcıoğlu ise işin aslının temizlik ve hijyen olduğunu dile getirdi.

Buna uyduklarını ve bu yolda yürüdüklerini vurgulayan Davarcıoğlu, "TKDK'ye teşekkür ediyorum, en tatlı açılışımıza vesile oldular." ifadesini kullandı.

Konuşmaların ardından Fakıbaba, beraberindekilerle açılış kurdelesini ve özel olarak hazırlanan 2 metrelik dondurmayı motorlu testereyle kesti.

Daha sonra bir başka TKDK destekli dondurma tesisini ziyaret eden Fakıbaba, dondurma keserek gazetecilere ikram etti.

Bakan Yardımcısı Mehmet Daniş de Kahramanmaraş Gıda, Tarım ve Hayvancılık Fuarında TKDK standını ziyaret ederek çalışmalar hakkında bilgi aldı.

Açılışa katılan TKDK Başkanı Dr. Ahmet Antalyalı ise personelle İl Koordinatörlüğünde toplantı gerçekleştirdi.

Antalyalı, Kurumun faaliyeti ve ilerleyen döneme ilişkin planlanan çalışmalar hakkında çalışanlarla görüş alışverişinde bulundu.

Cimer