Uşak İl Koordinatörlüğü

IPARD-2 PROGRAMI 1. ÇAĞRI DÖNEMİ SÖZLEŞME BİLGİLENDİRME TOPLANTISI


Koordinatörlüğümüz tarafından IPARD-2 1. Çağrı Dönemi Sözleşme Bilgilendirme Toplantısı gerçekleştirildi.
17.05.2017 tarihinde Özgöbek Rönensans Otel’de yapılan toplantıya Vali Ahmet Okur, Belediye Başkan Vekili Hakan Uludağ, İl Genel Meclisi Başkanı Mehmet Nacar, daire müdürleri, oda başkanları ve yatırımcılar katıldı.
Toplantının açılışını gerçekleştiren İl Koordinatörü Hasan Duru “IPARD-2 programı 1. Çağrı İlanı kapsamında 63 başvuru sahibi sözleşme imzalamaya hak kazanmıştır. Yatırımların hayata geçirmesiyle birlikte 48 milyon TL’lik yatırım yapılacak olup, bu yatırım miktarına karşılık TKDK’dan 32 milyon TL hibe verilecektir” dedi. IPARD-2 1. Çağrı İlanı kapsamında sözleşme imzalamaya hak kazanan 63 proje sahibinin bulunduğunu belirten Koordinatör Duru, “Bu 63 proje içerisinde 8 adet kanatlı et üreten tarımsal işletme, 5 adet süt üretim tesisi, 4 adet kırmızı et üretim tesisi, 31 adet bitkisel üretimin çeşitlendirilmesi ve bitkisel ürünlerin pazarlanmasına yönelik işletme, 13 adet zanaatlık ve yerel ürün işletmesi, 1 adet kırsal turizm ve rekreasyon yatırımı, 1 adet yenilebilir enerji yatırımı yer almaktadır." dedi.
Açılışın ardından bir konuşma yapan Vali Okur, Devletimiz gıda, tarım ve hayvancılığa verdiği destekle geleceğe önemli yatırımlar yaptığını ifade ettiği konuşmasında şunları söyledi: “İlimizde tarım ve hayvancılığa dayalı yatırımların geniş bir yelpazeye yayılması çeşitlenmesi, sağlıklı bir yapıya dayanılarak işletmelerin sürekliliğini gerçekleştirecek şekilde devlet katkısının sağlanması girişimciler kadar bizleri de memnun ediyor. Risk alıp yatırım yapmak gerçekten zor bir iş. Ticari işletmelerin ayakta kalması ve ticari hayatlarını devam ettirmesi özen ve dikkat isteyen hassas bir denge gerektiriyor. Devletimizin ciddi destek ve teşvikleri gerçekten yatırımcılarımızın mali anlamda korkularını tedirginliklerini telafi ederek yatırımcıların ayağını daha sağlam yere basmasına ve işlerine daha sıkı sarılmalarına vesile oluyor. Geleceğin yatırımı ayakta kalacak tek istikamet tarım ve hayvancılık olacak, zira gıda tüm insanların vazgeçilmez ihtiyacı ve geçim kaynağıdır.”
Konuşmaların ardından proje imzalamaya hak kazanan yatırımcılara sözleşmeleri Vali Ahmet Okur ve protokol üyeleri tarafından teslim edildi.
Cimer