Uşak İl Koordinatörlüğü

BU TOPRAĞIN KADINLARI MİLLİ TARIM RUHUYLA BULUŞUYOR.


8 mart Dünya Kadınlar Günü dolayısıyla ATO Congresium Uluslararası Kongre ve Sergi Sarayı’nda düzenlenen “Bu toprağın kadınları milli tarım ruhuyla buluşuyor” etkinliği Cumhurbaşkanı Recep Tayyip ERDOĞAN’ın Eşi Emine ERDOĞAN, Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Faruk ÇELİK, çok sayıda milletvekili, bakanlık çalışanları ve Türkiye’nin çeşitli illerinden gelen kadınların katılımıyla gerçekleştirildi.

Etkinlikte ilk olarak yöresel halk oyunlarının sergilenmesinin ardından sahneye Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Sayın Faruk ÇELİK çıktı. Bakan Çelik yaptığı açılış konuşmasında anadolu medeniyetinde kadının hep el üstünde tutulduğunu belirterek ‘’Kadına şiddet güçlülüğün değil, suçluluğun göstergesidir.’’ ifadesini kullandı. Çelik, desteklenen çiftçilerin önemli bölümünün kadınların oluşturduğuna dikkat çekerek kadınlara desteklerde pozitif ayrımcılık uyguladıklarını belirtti. Anadolu kadını ile gurur duyduklarını ifade eden ÇELİK; “Kadını ve erkeği ile vatan kıldığımız bu toprakları el birliği ile ekeceğiz, biçeceğiz, üreteceğiz, büyüteceğiz. Namerde teslim de muhtaç da olmayacağız.” dedi.

Etkinlikte Bakan ÇELİK’in ardından kadın çiftçilere seslenen Cumhurbaşkanı Recep Tayyip ERDOĞAN’ın eşi Sayın Emine ERDOĞAN kadınlara verilen desteklerin devam etmesi ve milli tarım projesinin çok önemli olduğunu vurgulayarak, programa katılan tüm kadınların 8 Mart Dünya Kadınlar Günü’nü kutladı.

Etkinlik kapsamında çeşitli illerden gelen kadın çiftçilerle bir araya gelen TKDK Başkanı Dr. Ahmet ANTALYALI yatırım yapmak isteyen kadın çiftçiler için IPARD desteklerinden faydalanmaları adına pozitif ayrımcılık yaparak öne aldıklarının altını çizdi.

Anadolu’nun bir çok ilinden gelen kadın çiftçilerin Dünya Kadınlar Günü’nü kutlayan ANTALYALI günün anısı olarak katılımcılara destek verdikleri ürünlerin yer aldığı paketler ikram etti.

Cimer